Tajvanon a szemgolyómasszázs a legújabb őrület

Régóta tudjuk, hogy masszázzsal hatékonyan enyhíthető az izomfájdalom, a lábfájás és a hátfájdalom. Tajvani mérnökök most olyan eszközt fejlesztettek ki, amellyel a szemgolyót lehet masszírozni. Készítői szerint a szemmasszírozó elengedhetetlen eszköze lesz mindazoknak, akik sokat használják okostelefonjukat.

Tajvanon a szemgolyómasszázs a legújabb őrületÁllításuk szerint a vibráló fejkészülék enyhíti az olvasás és e-mailezés okozta szemterhelés következtében kialakuló puffadást, sötét karikákat és szúró/égető érzést. A Wall Street Journal napilapban megjelent cikk szerint az orvosi műszer eladásai az elmúlt évben az egekbe szöktek.

„Már évek óta stabil bevétellel áruljuk a szemmasszírozó készüléket, de az elmúlt év első felében a korábbiakhoz képest 30 százalékkal ugrottak meg az eladások” – számolt be a műszaki cikket gyártó OSIM International vállalat kereskedelmi igazgatója, Sun Shao-qu. „Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy egyre több embernek fárad el a szeme az egész napi képernyőnézéstől.”

Nem egyértelmű, hogy valóban az elektronikus eszközök népszerűsége hajtja az eladásokat, az azonban biztos, hogy Tajvanon egyre több gondot okoz az emberek technológiai függősége. A kormány idén pénzbírságot vetett ki azokra a gépjárművezetőkre, akik vezetés közben okostelefonoznak. Napjainkban már olyan intézetek is létrejöttek, ahol az ilyen technológiai függőségeket, főként az internetfüggőséget kezelik.

Tavaly februárban például egy új-tajpeji férfit holtan találtak számítógépe előtt, miután egyhuzamban 23 órát játszott számítógépes játékokkal. 2012 júliusában pedig egy 18 éves fiú halt meg, miután 40 órát töltött számítógépes játékokkal egy internetkávézóban. A halál oka mindkét esetben szívmegállás volt.