Új szuperétel, a tigrismogyoró

A tigrismogyoró valójában nem is mogyoróféle, de tele van vassal és vitaminokkal, ezért esélyes a „szuperétel” címre. Egy fűféléről, a földi mandula terméséről van szó, amely tele van vassal, káliummal, magnéziummal, C- és E-vitaminnal. Édes, kókuszra emlékeztető íze és omlós textúrája vonzó csemegévé teszi. Nyersen vagy lisztté őrölve is lehet fogyasztani.

„Már egy éve árusítunk tigrismogyorót, ami iránt egyre nagyobb az érdeklődés, növekednek az eladások is. Mi szuperételnek tartjuk a tápértéke miatt, ami az emberi anyatejére hasonlít. Mivel glutén- és mogyorómentes, egészséges alternatívát jelent” – magyarázta Jemma Brett, a Navi Organics szóvivője.

A tigrismogyorónak elvileg étvágycsökkentő hatása is van, mivel emészthetetlen keményítőt tartalmaz, s ennek köszönhetően hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Ha minden még nem volna elég, csökkenti az ételekből felszívódó kalóriák mennyiségét is.

„A rezisztens keményítő prebiotikumként is használható, hiszen elősegíti a jótékony bélbaktériumok termelődését, erősítve ezáltal az immunrendszert” – mondta Ludovica Vigliardi Paravia, az Organic Gemini munkatársa.

A tigrismogyoróból készült liszt a legtöbb recepthez felhasználható, és kellemes, mogyorós ízt kölcsönöz az ételeknek. A paleolit étrend hívei is fogyasztják.