Rákmentes világ? Royal Rife hagyatéka (3.)

Élhetnénk-e ma olyan világban, amelyben a daganatos betegek nagy többsége meggyógyulna? Igen! Ha 9 évtizeddel ezelőtt másképp alakul Royal Rife úttörő felfedezéseinek sorsa, ha a zseniális amerikai feltaláló által kifejlesztett plazma frekvenciaterápiát nem megsemmisíteni próbálják, hanem felkarolták volna. Rife mindmáig tanulságos élettörténetének 3. része.

Cikksorozatunk első részében a Rife által megalkotott különleges, ún. univerzális mikroszkóphoz vezető útról volt szó, a folytatásban pedig a Rife által megépített plazmacsöves frekvenciagenerátorokról, a mikroorganizmusokat elpusztító úgynevezett halálos (MOR, vagyis rezonancia) frekvenciákról olvashattak, és arról, hogy egy klinikai vizsgálat során 16 végstádiumú rákos betegből 16-an meggyógyultak 3 hónap leforgása alatt.

Cikksorozatunk alábbi, utolsó részéből megtudhatják, hogyan tette tönkre Rife életét és munkásságát a hivatalos orvostudomány képviseletében fellépő (gyakorlatilag kamarai szerepet betöltő – A szerk.) Amerikai Orvosi Társaság (AMA).

Színre lép a hivatalos orvoslás

Morris Fishbein az Amerikai Orvosi Társaság titkára (1924-50) és az Amerikai Orvosi Társaság folyóiratának (JAMA) főszerkesztője volt. Hatalomra jutása azzal kezdődött, hogy a természetgyógyászokat (különösen az indián sámánokat, bábákat és csontkovácsokat) „kuruzslóknak” és egy „tudománytalan szekta” tagjainak bélyegezte. Kampányt folytatott a kannabisz és a gyógynövények alkalmazása ellen is (Hoxsey-terápia).

Lényegében Fishbein úgy próbálta uralma alá vonni az orvostudomány területét, hogy lejáratott mindent, amit nem tudott közvetlenül ellenőrizni. 1939-ben megpróbálta megvásárolni Rife technológiájának kizárólagos jogait. Amikor Rife visszautasította az ajánlatát, Fishbein könyörtelenül ellene fordult – még jogi segítséget is felajánlott Phil Hoylandnek ahhoz, hogy perelje be Dr. Rife-ot közös cégük kizárólagos tulajdonjogáért. Tragikus és hosszadalmas pereskedés következett.

Út a pereskedéstől Rife laborjának felgyújtásáig

Míg a sugárnyalábos készülékek kereskedelmi célú gyártása a nagy gazdasági világválság idején teljesen leállt, az 1939-es per véget vetett a Rife-féle frekvenciaterápia minden megfelelő, tudományos vizsgálatának. Ráadásul a jogi számlák csődbe vitték a Beam Ray Corporationt. Dr. Rife végül megnyerte a pert, de nem tudott megbirkózni a per okozta stresszel és a cége elvesztésével. Az alkoholhoz fordult.
Fishbein továbbra is arra használta hatalmát az AMA-n belül, hogy leállítsa Dr. Rife munkájának minden további tudományos értékelését vagy tanulmányozását.

1939 márciusában, amikor a kutatók éppen arra készültek, hogy bejelentik Dr. Rife kutatásainak igazolását, gyújtogatás pusztította el a több millió dollárt érő Burnett Laboratóriumot New Jersey-ben. Ugyanakkor Dr. Rife San Diegó-i laboratóriumából eltűnt számos irat és fénykép, ahogyan az univerzális mikroszkópjának számos alkatrésze is. A Rife frekvenciakezeléseit alkalmazó kaliforniai orvosokat működési engedélyük elvesztésével fenyegették, ha továbbra is alkalmazzák ezt a terápiát. Míg néhány orvos illegalitásba vonult, mások pedig Mexikóba menekültek, a legtöbben inkább lemondtak Rife módszerének további használatáról, hogy ne kockáztassák működési engedélyük elvesztését.

Előadások külföldön, elismerések Amerikában

1939-ben Dr. Rife-ot meghívták, hogy tartson előadást a londoni Royal Society of Medicine előtt. Meghívást kapott franciaországi és németországi előadásokra is. Dr. R. Seidel 1944 februárjában a Franklin Intézet folyóiratában hivatalosan bejelentette, hogy a Rife frekvenciaterápiát alkalmazza a rák kezelésére.

Dr. Rife mikroszkópjait, valamint a vírusos és bakteriális fertőzések kezelését a Smithsonian Intézet egy 1944-ben megjelent cikkében ismertette és méltatta.

A gyógyszeripar félti a profitját

A pozitív eredmények, továbbá számos orvos és tudós folyamatos támogatása mellett Dr. Rife-ot továbbra is kíméletlenül támadták, főként a gyógyszeripari ágazatok, az AMA és a Harvard Egyetem részéről.

A gyógyszeripari komplexum tagjai tudták, hogy ha Rife sugárcsöves technológiája tovább fejlődik és elterjed, az végül ahhoz vezet, hogy dollármilliós bevételektől esnek el, átalakul az orvostudomány és az orvosi kutatások egész addigi rendszere, valamint háttérbe szorulnak a kémiai alapú orvoslásnak szentelt területek.

Számos orvos, aki Dr. Rife-ot védte, elvesztette a kutatási alapítványok támogatását – és még a kórházi kiváltságait is.

Dr. Arthur Kendall, a Northwestern School of Medicine igazgatója (aki Dr. Rife-fal együtt dolgozott a BX rákvírus kutatásán) közel negyedmillió dollárt fogadott el azért, hogy hirtelen „visszavonuljon” Mexikóba. Dr. George Dockot szintén elhallgattatták egy hatalmas összegű ösztöndíjjal (az AMA által adható legmagasabb kitüntetésekkel együtt).

Idővel a legtöbb orvos feladta a Rife-módszer alkalmazását, és visszatért a gyógyszerek felírásához.

Társulás egy új cég megalapításában

Az 1940-es évek végén Dr. Rife újabb kísérletet tett sugárnyalábos készülékeinek gyártására és forgalmazására egy új, továbbfejlesztett technológiával. Társult John Crane mérnökkel, valamint John Marsh-szal, aki Crane felettese volt a San Diegó-i Consolidated Aircraft Corporationnél (Convair). Az új cég az Allied Industries nevet kapta.

Mivel kutatásainak, tervrajzainak és dokumentációjának nagy része 1939-ben megsemmisült, Dr. Rife mindent megtett azért, hogy annyi információt adjon át emlékezetből, amennyit csak tudott (beleértve a mikroorganizmusok elpusztítására használt MOR frekvenciák részleteit is). Szerencsére a kanadai Dr. Gruner, aki az 1930-as években együtt dolgozott Dr. Rife-val, megőrizte Hoyland sugárnyalábos készülékének áramköri rajzát, és egy másolatot elküldött Crane-nek.

Crane, Rife és Marsh hangfrekvenciákat használtak az általuk összeállított készülékekben. Crane a Hoyland-féle frekvenciákat is 10-szeresükre csökkentette.

Rife tanulmányban összegzi eredményeit

1953 decemberében, amikor Dr. Rife látta, ahogy munkája újjáéled, Crane bátorításával és egyre növekvő magabiztossággal összefoglaló jelentést írt A rák és más vírusok, baktériumok és gombák sikeres kezelése kifejlesztésének története (History of the Development of a Successful Treatment for Cancer and other Virus, Bacteria and Fungi) címmel. A San Diegó-i Rife Vírus Mikroszkóp Intézet adta ki a tanulmányt. Ebben Dr. Rife leírta módszereit és a rák gyógyításában elért addigi eredményeit.

1954-ben az Allied Industries kutatási támogatásért folyamodott. A pályázatban Dr. Rife-ot kutatási igazgatóként és vezető kutatóként, John Crane-t menedzserként és tervezőmérnökként, Verne Thompsont vezető elektronikai mérnökként, Don Tully-t fejlesztési munkatársként, Cameron Blandet elektronikai mérnökként, Dr. James Couche-t pedig a vállalat tanácsadójaként tüntették fel.

1956-ban az Allied Industries megváltoztatta a nevét. A létrejövő Life Labs Inc. cégnek Crane lett az elnöke, Dr. Rife pedig a kutatási vezetője. 1960-ra mintegy 90 Rife sugárcsöves készüléket építettek meg és adtak el, ezeket Amerika-szerte és Angliában is használták.

Tragédia, razzia, lefoglalt kutatási adatok, perek

Éppen akkor, amikor az új technológia elterjesztése ismét ígéretesnek látszott, Dr. Rife-ot személyes és szakmai tragédia érte. 1957-ben meghalt szeretett felesége, Mamie Quill, aki 45 éven át volt a társa.

Ezután az AMA és az Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal (Food and Drug Administration – FDA) razziát tartott Crane irodájában, és 20 000 dollár értékű berendezést, elektronikus alkatrészeket, mérnöki adatokat, kutatási feljegyzéseket és jelentéseket foglalt le. Még a falról levett képeket, magánleveleket, számlákat és magnófelvételeket is magukkal vittek. Mindezt állítólag házkutatási parancs nélkül hajtották végre.

Másoktól (orvosoktól és nem orvosoktól is) elkobozták a Rife-készülékeket. A Life Labs Inc. partnereit „illegális orvosi eszközök gyártása és értékesítése”, valamint „engedély nélküli orvosi tevékenység” miatt idézték be. Dr. Rife, aki akkor már majdnem 73 éves volt, és több stresszt nem tudott elviselni, Mexikóba vonult vissza.

John Crane és John Marsh ellen büntetőeljárás indult. 1961. március 7-én, miközben Mexikóban tartózkodott, Dr. Rife eskü alatt tett tanúvallomást, hogy segítse Crane védelmét. 1961 tavaszán került sor a The People of the State of California kontra John Marsh, Lallas Bateson és John Crane ügy tárgyalására. A bíró nem engedélyezte Dr. Rife tanúvallomásának felhasználását – és azt sem, hogy a védelem bizonyítékként bemutassa az 1930-as és 1940-es évekből származó orvosi jelentéseket. A tárgyalás 24 napig tartott; Crane-t és Marsh-ot egyaránt bűnösnek találták, és 10 év börtönbüntetésre ítélték.

Az állam legfelsőbb bíróságához benyújtott fellebbezés után a Crane elleni 3 vádpontból kettőt hatályon kívül helyeztek, „mivel nem volt bizonyított a konkrét bűncselekményi szándék”. Crane és Marsh összesen 3 évet töltött börtönben.

83 éves korában szívroham végez vele

1971. augusztus 5-én, 83 éves korában Dr. Royal Rife szívrohamban meghalt a kaliforniai El Cajonban. Az alkoholizmust és a váliumfogyasztást hozták fel közvetlen okként – de a megtört szívet is valószínű tényezőnek tekintették.

Dr. Royal Raymond Rife, PhD. tehetséges, sőt zseniális kutató volt, igazi emberbarát, aki életét és munkásságát a betegségek gyógyításának szentelte. Kifejlesztette a világ legerősebb optikai mikroszkópjait, és felfedezett egy egyedülálló, nem gyógyszeres módszert a kórokozó mikroorganizmusok elpusztítására, a rezonancia elvét alkalmazó frekvenciakezelés segítségével. Bár 1971-ben meghalt, a kutatásai és a felfedezései iránt világszerte tanúsított érdeklődés mindmáig elevenen él.

* * *

Ez az életrajz kísérletet tett arra, hogy bemutassa Dr. Royal Raymond Rife Jr., a 20. század egyik legnagyobb humanistája csodálatos életét és munkásságát. Sajnos ez a história egyben a tudomány és az igazság elnyomásának tragikus története is. Nehéz úgy olvasni a Dr. Rife életéről szóló beszámolókat, hogy az embert ne érintse meg érzelmileg az, ahogyan az orvosi-ipari komplexum tagjai bántak vele, ahogyan elárulták.

Dr. Rife számos felfedezését mára fizikusok és mikrobiológusok is igazolták. Egyértelműen megelőzte korát, és másokat is ösztönzött arra, hogy folytassák munkáját a rezonanciaterápia és a pleomorfizmus (a mikroorganizmusok alak- és méretbeli változatossága – A szerk.) területén.

Bár Dr. Rife életének néhány részletét egyes szerzők más-más módon jegyezték fel, cikkünkben minden erőfeszítést megtettünk azért, hogy Dr. Rife életének és munkásságának eseményeit pontosan és objektíven mutassuk be.

(Angolból fordította: K. G.)

(Vége)

Rife életéről és munkásságáról nemrég magyarul is megjelent a Rezgésgyógyászat című könyv, amelyet itt lehet megrendelni.

Az immár Magyarországon is elérhető legkorszerűbb VIAT plazma készülékekről itt olvashatnak.